Get Adobe Flash player

الاسم : هيثم محمد محمد عبد المنعم ياقوت

العنوان : 111شارع السيد محمد كريم - الجمرك

             الرمز بريدى: 21656 الإسكندرية

             جمهورية مصر العربية

التليفون:

           منزل : 3264346                     

           محمول :01000774667 

E-Mail:  haytham.yakout@alex-agr.edu.eg

Web Site: www.agr.alexu.edu.eg

Modified 4/16/2013
المؤهل الدارسى
التاريخ / السنة
التخصص الدقيق
التخصص العام
الكلية
الجامعة
البلد
دكتوراه الفلسفة
2000
تغذية دواجن
انتاج دواجن
كلية الزراعة
الإسكندرية/ الولايات المتحدة الأمريكية
مصر
ماجستير
1995
تغذية دواجن
انتاج دواجن
كلية الزراعة
الإسكندرية
مصر
بكالوريوس
1992
انتاج دواجن
انتاج دواجن
كلية الزراعة
الإسكندرية
مصر
Modified 12/15/2011
الوظيفة
المدة 
الهيئة ( المؤسسة )
من
الى  
معيد
1992
1995
كلية الزراعة - الإسكندرية
مدرس مساعد
1995
2000
كلية الزراعة – الإسكندرية
مدرس
2000
2005
كلية الزراعة – الإسكندرية
أستاذ مساعد
2005
2010
كلية الزراعة – الإسكندرية
استاذ زائر
2005
2007
Animal Sciences Department,
Virginia Polytechnic and State University, USA
نائب مدير مركز الضمان و الجودة - جامعة الإسكندرية
2008
2010
مركز الضمان و الجودة - جامعة الإسكندرية

 

Modified 1/30/2013
 
1-              البحثية:
-     نشر حوالى 23 بحث علمى منشور بمجلات علمية عالمية و محلية
-     حضور 21 مؤتمر علمى محلى و دولى
-     باحث رئيسى أو عضو فريق بالمشاريع البحثة و التطويرية الممولة:
-      
1.      2009: Continuous Improvement and Qualification for Accreditation Project (CIQAP). Executive Team Member, PCIQA- Ministry of Higher Education (ARE). Faculty of Agriculture - Alexandria University.
2.      2009: Development of Students' Assessment and Exams in Alexandria University (DSASP). Executive Team Member, PCIQA- Ministry of Higher Education (ARE) Alexandria University.
3.      2008: Characterization of Baladi Chicken and Ducks and Village Poultry Production Systems in Egypt. Co PI, Food & Agriculture Organization (FAO).
4.      2007: Algae supplementation to laying hens dietsandeffects on performance, egg quality and economics. Co PI, Virginia Egg Council.
5.      2006: The use of varying levels of protein combined with synthetic amino acids to reduce cost of diet for commercial white leghorns aged from 56-68 wks. Co PI, Degussa International.
6.      2006: The use of varying levels of protein combined with synthetic amino acids to reduce cost of diet for commercial white leghorns aged from 38-50 wks. Co PI, Degussa International.
7.      2005: The efficacy of Phyzyme XP phytase in nutrient-reduced corn-soybean meal-based diets for laying hens. Co PI, Danisco Animal Nutrition.
8.      2005: The use of varying levels of protein combined with synthetic amino acids to reduce cost of diet for commercial white leghorns aged from 24-36 wks. Co PI, Degussa International.
9.      2004: Nutritional requirements of local laying hens raised in conditions similar to those of hot regions. PI, Islamic Development Bank, Saudi Arabia.
10. 1994:Protein concentrations formulation & distribution in Abees village, effects on poultry production. Member of the research project team. Ministry of Agriculture, Egypt.
 
2-     التدريسية :
-     محاضر زائر لمقررات رعاية وتغذية الحيوان بالولايات المتحدة (2005-2007)
-     تدريس مقررات تغذية الدواجن لطلاب الفرقتين الثالثة و الرابعة بقسم انتاج الدواجن
-      تدريس مقررات تغذية الدواجن لطلاب الدراسات العليا و الدبلومات بقسم انتاج الدواجن
 
3-     الاستشارية:
-     القاء محاضرات فى مجال تغذية الدواجن و المشروعات الإنتاجية الصغرى – مشروع الخدمات الزراعية بالأراضى الجديدة – التابع للصندزق الدولى للتنمية الزراعية "IFAD" – وزارة الزراعة.
-     القاء محاضرات نظرية و تطبيقية فى مجال تغذية الدواجن و المشروعات الإنتاجية الصغرى – مشروع مبارك القومى للأراضى الجديدة – التابع لوزارة الزراعة.
-     القاء محاضرات فى مجال تغذية الدواجن و تركيب الأعلاف بمشروع البستان للتنمية التابع لوزارة الزراعة.
-     القاء العديد من المحاضرات فى مجال تغذية الدواجن و تركيب الأعلاف وتصميم المشروعات الإنتاجية الصغرى لصالح مشروع الخريجين بالتعاون مع وزارة الزراعة – كلية الزراعة – جامعة الاسكندرية.
 

quot;Times New Romanmargin-left: 0.75in; text-align: justify; text-indent: -0.25in; direction: ltr; unicode-bidi: embed;ltrbdiv style=

Modified 2/24/2013
1-      دولية: 9
2-      محلية: 17
3-      مؤتمرات: 19 مؤتمر محلى (11) و دولى (12)
4-      ندوات : محلية و دولية
Modified 12/15/2011
2 كتاب علمى
Modified 12/15/2011
اللغة
ممتاز
جيد جداً
جيد
قراءة
كتابة
قراءة
كتابة
قراءة
كتابة
انجليزي
×
×
 
 
 
 
Modified 12/15/2011
اسم الجائزة
تاريخ الحصول عليها
الجهة المانحة
Ruth Killer Scholarship.
 
1999
University of Nebraska - Lincoln, NE. USA.
Modified 12/15/2011

 

-     تدريس مقررات تغذية الدواجن لطلاب الفرقتين الثالثة و الرابعة بقسم انتاج الدواجن
-     تدريس مقررات تغذية الدواجن لطلاب الدراسات العليا و الدبلومات بقسم انتاج الدواجن
-     مشرف على العديد من الرحلات التثقيفية و العلمية لطلاب جامعة الإسكندرية و التى تنظمها إدارة رعاية الشباب – جامعة الإسكندرية منذ عام 2000 و حتى 2008.

مستشار لجنة الأسر بكلية الزراعة منذ عام 2009 حتى الآن

Modified 12/15/2011

 

-     المدير التنفيذى لمشروع انشاء نظام جودة داخلى بكلية الزراعة جامعة الإسكندرية 2004-2005
-     عضو مركز الضمان و الجودة بجامعة الإسكندرية 2007-2008

نائب مدير مركز الضمان و الجودة جامعة الإسكندرية 2008 حتى الآن

Modified 12/15/2011
 
1.     Productive, Physiological, Immunological and Economical Effects of Supplementing Natural Feed Additives to Broiler Diets. Mona Osman, Haitham M. Yakout, Hady F. Motawe and Walid F. Ezz El-Arab. (2010) Egyptian Poultry Science Journal.
2.     Effect of different levels of NaCl on the performance of broiler chickens fed practical and plant diets. A. A. El-Deek, Safaa M. Hamdy, M. A. Asar, H. M. Yakout and Y. A. Attia. (2009) Egyptian Poultry Science Journal.
3.     Effect of different dietary levels of nacl and kcl on performance of broiler chicks fed plant diets.A. A. El-Deek, Safaa M. Hamdy, M. A. Asar, H. M. Yakout and Y. A. Attia. (2009) Egyptian Poultry Science Journal
4.     The Nutritive Value of Date Waste Meal as a Feedstuff for Lohmann Brown Pullets and Layers. A. A. El-Deek, M. A. Al-Harthi, H. M. Yakout and M. Al-Refaay. (2009) Japan Poultry Science Journal, 46 (4): 303-312.
5.     Evaluation of Corn Gluten Feed as a Feed Ingredient for Laying Hens. El-Deek, A. A., Mona Osman, H. M. Yakout, and Mona Mahmoud. (2009) Egypt. Poult. Sci. J. 29: (I): 1-19.
Response of Broiler Chickens to Microbial Phytase Supplementation As Influenced By Dietary Corn Gluten Meal Levels.
7.     El-Deek, A. A., Mona Osman, H. M. Yakout, and Effat Yahya.(2009) Egypt. Poult. Sci. J. 29: (I): 77-97.
8.     Use of Enzymes to Supplement Diets Containing Date Waste Meal for Lohmann White Layers. A. A. El - Deek, M. Al - Harthi and H. M. Yakout. International Journal of Poultry Science (2008) 7 (4): 397-407.
9.     Response of varying dietary energy and protein with or without enzyme supplementation on growth and performance of Leghorns 2: laying period.C., Novak, H. M., Yakout; and J., Remus.Journal of Applied Poultry Research Journal. (2008) 17:17-33
10.Response of varying dietary energy and protein with or without enzyme supplementation on growth and performance of Leghorns 1: growing period (2007).C., Novak, H. M., Yakout; and J., Remus. Journal of Applied Poultry Research Journal 16:481-493.
11.The effect of dietary protein level and TSAA: Lysine ratio on egg production parameters and egg yield (2006). Novak, Curtis, H. M. Yakout; and S. E. Scheideler. Poult. Sci. 85: 2195-2206
12.Effect of incorporating growth promoters and different dietary protein levels into Mandarah hens layer's diets. H. M. Yakout, M. E. Omara, Y. Marie, and R. A. Hasan. (2004). Egypt. Poult. Sci. J. 24: (IV): 977-994.
13.The combined effects of dietary lysine and total sulfur amino acid level on egg production parameters and egg components in Dekalb Delta laying hens. C. Novak, H. Yakout, and S. Scheideler. (2004) Poult. Sci. 83: 977-984. 
14.The Lysine requirement and ratio of total sulfur amino acids to Lysine for growing Japanese quails fed adequate or inadequate Lysine. H. M. Yakout, Mona Osman, A. E. Abou-Zeid, and Kh. Amber. (2004) Egypt. Poult. Sci. J., 24: II, 2004, 497-507.
15.Situation and prognosis of the global and Egyptian poultry production and breeding. Heinz Pingel, M. A. Kosba, H. M. Yakout, and M. Bahie El-Deen. (2004) Egypt. Poult. Sci. J., 24: II 2004, 561-570.
16.The effect of energy level on the response of Mandarah hens to enzyme         supplemented diets. H. M. Yakout, M. M. Sehatta, M. E. Omara, and E. H. El-Ganzory. (2003) Egypt. Poult. Sci. J., 23: IV. 2003, 859-873.
17.Calcium and phosphorus requirements of Japanese quail hens during early production period. H. M. Yakout. (2003) Egypt. Poult. Sci. J., 23: (III). 2003, 617-628.
18.The influence of dietary Choline and Betafin in two local chicken strains: 1. Productive performance. H. M. Yakout, F. A. Abd El Ghany, A. S. Shehatta, and E. A, Ibrahiem. J. of Product. & Dev., (8) 2003 (1): 1-12.
19.Phosphorus requirements of selected and non selected lines of Mandarah laying hens. I. Abd El-Ghany, H. M. Yakout, Hedaya Shalan, and F. A. Abd El-Ghany. (2002) Egypt. Poult. Sci. J., (22): IV. 2002, 1111-1125.
20.Influence of microbial Phytase supplementation on performance parameters and blood constituents in Gimmizah hens fed different dietary phosphorus levels. Mervat S. E. Youssef, M. A. Abaza, H. M. Yakout, A. A. Abdalla, and Azza El-Sebai. (2001) Egypt. Poult. Sci. J., (21) 4.
21.Enhancement of broiler performance and immune response by α-Tocpherol supplementation in diets. Azza A. Attia, A. E. Abou-Zeid. F. F. Mohamed, and Haitham M. Yakout. (2001) Pakistan Journal of Biological Sciences, 4 (8): 1029-1035.
Modified 1/23/2013